Warzywa z grilla przepisy

Warzywa z grilla
Twoja dieta w cale nie musi być monotonna i pełna wyrzeczeń. Potrawy mogą być lekkie, smaczne i przede wszystkim bardzo zdrowe i smaczne. Poznaj naszą warzywną rewolucję.

Grillowana cukinia z fetą
Składniki:
•    Średnia cukinia
•    Opakowanie sera feta
•    Łyżka oliwy z oliwek
•    Sól
•    Ząbek czosnku
•    Rozmaryn do dekoracji
Sposób przygotowania:
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plasterki. Natrzyj oliwą wymieszaną z solą i czosnkiem. Grilluj z obu stron(można użyć do tego patelni grillowej). Kiedy ostygną, ułóż na każdym plasterku po kawałku fety i zwiń. W każdą roladkę wbij gałązkę rozmarynu.

Faszerowana papryka
Składniki:
•    2 – 3 czerwone papryki
•    2 opakowanie serka ziarnistego
•    Ulubione zioła
•    Rozmaryn do dekoracji
Sposób przygotowania:
Papryki umyj, odetnij górną część z ogonkiem i odłóż na bok. Usuń gniazda nasienne. Do papryk włóż po poł opakowania serka wymieszanego z ziołami. Papryki możesz włożyć na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika, lub upiec na grillu. Podawaj je udekorowane rozmarynem.

Grillowana wołowina w sosie cytrynowym

Składniki
•    1/2 kg mięsa wołowego
•    3 łyżeczki świeżego soku z cytryny
•    1 łyżka oleju roślinnego
•    1/4 szklanki wody
•    1/4 łyżeczki siekanego koperku
•    1/4 łyżeczki świeżego pieprzu
Opis wykonania:
1.Łączymy wszystkie składniki za wyjątkiem mięsa, które obsmażamy i umieszczamy w dużym naczyniu lub plastikowej torbie. Zalewamy gotową marynatą.
2. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na 6-8 godzin lub całą noc.
3. Rozgrzewamy grill. Ruszt smarujemy tłuszcz smarujemy tłuszczem roślinnym i umieszczamy około 7-10 cm nad źródłem ciepła. Co jakiś czas polewamy mięso marynatą i grillujemy przez około 10-15 minut do uzyskania pożądanej miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *